SPOT! the silent place

Ter ere van ons 50 jarig bestaan én de komst van de 3D printer schreven we in 2019 een ontwerpwedstrijd uit. "SPOT! the silent place" was het winnende ontwerp en we gingen er mee aan de slag.

Ontwerpers Jeroen Bisscheroux en Jeroen van den Bosch ontwierpen een rustpunt voor in de openbare ruimte. De vakjury was het er over eens: dit is qua vorm, afmeting, toepassing en materiaal prefect voor de printer!

Samen met de ontwerpers zijn wij een traject gestart om een aantal prototypes uit te werken en natuurlijk te printen. De eerste opstellingen zijn inmiddels geplaatst in de openbare ruimte.

Door SPOT! te printen:

  • Zijn er geen hoge opstartkosten voor de prototypes
  • Kan een complexe vorm eenvoudig gemaakt worden
  • Kunnen er makkelijk meerdere varianten gemaakt worden
  • Is er een minimale hoeveelheid materiaal verbruikt

SPOT! wordt op deze manier een bruikbare tool voor de openbare -en semi openbare ruimte"

Door de 3 hoofden te printen zijn veel kosten voor bijvoorbeeld complexe mallen uitgespaard.

Jeroen van den Bosch en Jeroen Bisscheroux, de creatievelingen achter SPOT!: "De gedachte achter SPOT, the silent place krijgt door de maatschappelijk impact van het Coronavirus een nieuwe inhoudelijke toevoeging. Social distance en isolement in de openbare ruimte zal de komende jaren een kenmerkende factor blijven m.b.t. menselijke omgangsvormen. De proefopstelling stond op het NDSM terrein in Amsterdam Noord. Een plek waar normaal veel grootschalige festivals georganiseerd worden zoals DGTL en ADE. Samen met Poly Products zal SPOT, the silent place door ontwikkeld worden tot een bruikbare tool voor de openbare -en semi openbare ruimte. 

Meer projecten zien?

Bekijk alle projecten

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |   Algemene voorwaarden