Objet Sonore #1

Onze klanten denken groot...en wij werken graag op dezelfde schaal mee!

Het idee van 'Objet Sonore #1' is van ontwerpers Peter Zegveld en Buro Luc Ex . Een groots ontwerp: een geluidshoorn van circa 6,5m lang en 4m hoog! Om dit traditioneel te maken is erg complex, voor onze printer is het relatief eenvoudig. 

Het object is ontworpen voor in de openbare ruimte. De interne luidspreker en de organische vorm zullen geluid akoestisch versterken. Er wordt geen conventionele muziek op gespeeld, maar een compositie van Luc Ex: een stuk van ongeveer 15 minuten dat is opgebouwd uit natuurlijke stedelijke geluiden. Geen normale instrumenten dus, maar dichtslaande deuren, koffers rollend over een stoep en het geschreeuw van marktkooplui. 

Het object is in de zomer van 2020 afgerond en reist nu Europa door.

Door 'Objet Sonore' te printen:

  • Zijn er geen hoge opstartkosten voor mallen
  • Kan de complexe vorm eenvoudig gemaakt worden
  • Blijft het gewicht laag voor een eenvoudige constructie
  • Is er een minimale hoeveelheid materiaal verbruikt

Voor Objet Sonore is 3D printen dé techniek"

Door het object te printen zijn veel kosten voor bijvoorbeeld complexe mallen uitgespaard.

De gigantische hoorn is niet allee groot, maar ook nog eens hol. Dat betekent dat er schaaldelen gemaakt moeten worden, die normaliter in mallen gemaakt moeten worden. Voor een eenmalig object is een investering in mallen simpelweg niet haalbaar. 3D printen biedt hierbij de uitkomst. 

De hoorn wordt in delen geprint die aan elkaar verbonden worden. Het geheel wordt afgewerkt met een vezelversterkt composiet laminaat voor extra sterkte.

Meer projecten zien?

Bekijk alle projecten

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |   Algemene voorwaarden