3D-challenge NS

Wij hebben ons laten verleiden tot deelname aan een challenge van de Nederlandse Spoorwegen! De NS wil de komende jaren inzetten op meer 3D printen. Ze willen dit voor toepassingen ín de treinen, maar ook daarbuiten gebruiken.

Als stimulans heeft de NS in 2019 een ‘3D-Challenge Spoorlab’ uitgeschreven. De opdracht was om met behulp van een 3D-printer een extra grote trede voor in een traditionele ladder te maken. Voor het verwijderen van graffiti op de rangeerterreinen moeten de schoonmakers normaal gesproken erg lang op een dunne trede staan, wat ARBO-technisch niet verantwoord is.

Finale
Wij hebben natuurlijk gehoor gegeven aan deze uitdaging! Het originele aluminium ontwerp werd door ons geheel geoptimaliseerd voor 3D-printen: met behoud van functie, maar in een vorm die geschikt is voor de 3D-printer.

Wij waren slechts één van de velen die de uitdaging aan gingen. Met een innovatief ontwerp wisten we door te dringen tot de finale. Tijdens deze sessie in het vroege voorjaar werd de proef op de soms genomen bij een trein. Er werd geen winnaar uitgeroepen, maar de NS gaat aan de slag met alle drie de ontwerpen van de finalisten, om verdere toepassingen te onderzoeken.

Meer projecten zien?

Bekijk alle projecten

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |   Algemene voorwaarden