FGF printing

3D printen met een snelheid van 5 tot 15 kg per uur, een bouwvolume van 4 x 2 x 1,5m en nozzle diameters van 4 tot 8mm: duizelingwekkende cijfers die toebehoren aan een nieuwe niche in de 3D print markt. Poly Products werkt met “Fused Granulate Fabrication” (FGF) en we leggen graag kort uit hoe dat werkt.

 De FGF techniek kent sterke overeenkomsten met de spuitgiettechnologie. We nemen granulaat als uitgangspunt, drogen het materiaal goed om het vervolgens middels een extruder vloeibaar te verwerken. De afbeelding geeft een schematische weergave van het FGF 3D print proces.

1. Materiaal toevoer
2. Extruder
3. Middels zones verwarmde cilinder
4. Nozzle
5. Bouwplatform
6. Product
 

De techniek kan een reeks aan standaard beschikbare thermoplasten verwerken. Vaak zijn deze thermoplasten voorzien van een vulmateriaal, bijvoorbeeld glasvezels. Het toevoegen van deze vezels heeft verschillende positieve gevolgen voor de uiteindelijke mechanische eigenschappen. De toevoeging van glas heeft ook als voordeel dat het product minder krimpt en tijdens het printen een betere hechting met het bouwplatform heeft. Dit voorkomt lostrekken en vervormen waardoor anders maatafwijkingen kunnen ontstaan.

 Printen met gerecyclede materialen

De combinatie van het FGF 3D print proces met thermoplastische materialen blijkt een goede match als het om recyclebare materialen gaat. Materiaal bij aanschaf is al hergebruikt en na de levensfase van het geprinte product kan het materiaal ook weer opnieuw verwerkt worden.

 3D-printen met FGF is een nieuwe verwerkingstechnologie die flinke inspanningen vraagt van alle partners in de keten om tot de beste toepassingen en oplossingen te komen. Poly Products staat als eigenaar van de grootste 3D printer in het midden van deze keten, een rol die Poly Products op het lijf geschreven is. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!

Meer projecten zien?

Bekijk alle projecten

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |   Algemene voorwaarden